Gjorde denna folkabuss med svalor på förra veckan, och kunde inte komma på varför den såg ut som ett tåg. Men nu har jag insett varför; den är för smal och jag glömde backspeglarna! Så kan det gå. Tycker den blev söt iallafall, den var inte helt lätt att göra...
När jag bodde i england köpte jag en bakbok från Sainsbury's med massa smaskiga recept i, och där fanns ett recept på en mördegspaj med kolasås, banan och grädde. Smarrigt!
Jag har gjort nåt liknande tidigare till nyårsdessert, fast då med smördeg och glass uppepå. 
Denna var jättegod, men det har nog att göra med att jag älskar dulche de leche som det är i.

Dulche de leche är kondenserad mjölk (som finns att köpa i mataffären, det är mjölk och socker på konserv) som man har kokat i flera timmar på spisen. (Finns bra youtubevideos om man är nyfiken på detta, bara söka på dulche de leche eller condensed milk)

Receptet är egentligen för 6 små pajer, men vill man göra en stor som jag, då kan man dubbla pajdegsreceptet!

Banoffee tarts
6 små pajer (dubbla degen för stor pajform)

Pajdeg:
180g mjöl
120g smör
3 msk socker
1 äggula blandat med 1 msk kallt vatten
75g mörk choklad
 
Topping:
1 burk kondenserad mjölk, kokad till dulche de leche.
2 Bananer
250 ml vispad grädde
1/2 tsk malen kanel
2 tsk kakao


Gör så här:
Sikta mjölet i en bunke, nyp in smöret med fingertopparna, tills smöret är klumpfritt. Rör i socker, sen ägg och vattensmeten. Hacka ihop allting och använd händerna för att forma allt till en deg. Plasta degklumpen med plastfolie och lägg i kylen i 20 min.
Sätt ugnen på 200°c.
Kavla ut degen ca 0,5 cm tjock, och skär ut 6 rundlar. Tryck ner degen i 6 st 10,5 cm pajformar och kyl i 20 min till.
(Täck degen med bakplåtspapper och fyll med "baking beans" eller okokt ris) - jag gjorde inte detta för att det är svårt att få tag på keramikkulor i sverige och jag kände att det var bökigt med ris.
Baka pajskalet i ca 15-17 min eller tills det är gyllene i kanterna.
Smält chokladen och pensla på insidan av varje pajskal.
Låt kallna.

När pajerna har kallnat, bred ut dulche de lechen jämt i skalen, skiva bananer i "pengar" och fördela.. Toppa med vispad grädde och strö över kanel och kakao
 
Efter ett års tuperande, slitande och maskintvättande har jag nu satt i mina syntetdreads! Här kan ni läsa mer om dem!