I somras gjorde jag en tårta åt min mammas väninnas dotter Linn som fyllde 25. Hon tog också två examen som firades på samma gång. Jag hade inte kameran med mig men Linn tog lite bilder på tårtan, men sen glömde vi bort dem båda två, men så idag kom hon ihåg dem så då fick jag dem till min mail! Så jag tänkte såklart att jag skulle dela dem med er. Linn är en nikonbrud (till skillnad från mig ;P) så jag gjorde hennes drömkamera (som hon köpte för några dagar sen faktiskt!) och en checklista med allt hon klarat av, samt en klassisk skolpenna, allt liggandes på ett träbord :) 
 
Både bilderna är tagna av Linn.
 
Tårtan består av sockerkaksbottnar och blåbärsmousse, och dekorationerna är gjorda i sockerpasta.
Träytan har jag gjort genom att rispa sockerpastan med ett skärhjul (går med vanlig kniv också) och sen målat med en blandning av alkhol (som avdunstar) och pastafärg. Då sjunker färgen ner i skårorna och det ser verkligt ut. Skulle ni vilja ha en lite tydligare tutorial av hur man gör? :)
Nu var det dags igen, den årliga halloweenfotoshooten. I år var meggan modell, och hon har själv sminkat den jättefina sugarskullsminkningen.
 
Förra året gjorde jag ju spindelcupcakes till halloween, men jag gjorde även något annat, nämligen häxfingrar, men de blev så fula så jag la aldrig upp dem här på bloggen. Men nu i år såg jag att linda lomelino hade bakat dem i nyhetsmorgon så då tänkte jag att jag kunde ju testa göra dem igen så ni fick se! De är verkligen hiskeligt äckliga, iallafall att titta på! Smaken är riktigt smarrig.
 
De blev ju bättre i år men jag tror jag försöker göra den för knotiga så de blir liksom jättekonstiga. Menmen!
Här hittar ni Lindas recept.
kakor, mördeg,