Tänkte jag skulle visa en tårta jag gjorde till en utflykt för några tanter och farbröder för några helger sen. Gubbarna och gummorna fick åka "cruising" med amerikanska raggarbilar. 


Jag gjorde tårtor i princesstårtestajl med vaniljkräm, sylt och grädde, vit marsipan och ett amerikanskt ökenlandskap, en raggarbil på en highway som skulle föreställa route 66 och lite kaktusar. 
 
Jag använde gumpaste till bilen och det var inte så smart för den hann torka innan jag blev riktigt klar... så den sprack här och där. Tårtan blev lite bucklig och skamfilad tyvärr men alla verkade nöjda så det var skönt :)
För några dagar sen bakade jag bröd utifrån ett recept jag fått med en onlinekurs i brödbakning, och jag måste säga att det är första gången jag faktiskt blivit nöjd med en limpa bröd. Det blev segt, krispigt och gott. Det tog en hel massa tid men det var det värt! Det är i princip en baguettedeg som ska jäsa hundra gånger ;)
 
 
 
Två stycken "boules" blev det. Smarrigt!
Här kommer ett sånt där "förlåt att jag inte bloggat på ett tag"inlägg. Ja förlåt. Skola etc ja ni förstår.

Jag har bakat lite grejer sen sist men inget superintressant, lite tårtor till caféts tårtkatalog som ni kommer få se när den är klar, och några tårtor till kommunens utflykt för några gamlingar, som jag inte hunnit fixa bilderna på än. Tydligen var de uppskattade och alla gamlingar blev helt lyriska, då blir man glad!

Annars har jag bara försökt att slappna av eftersom jag vart på väg att braka ihop av stress, det är liksom sån jag är. Stressad jämt. Så tex. i fredags var jag ledig efter skolan så jag och gustaf lagade lite gratinerad löksoppa, badade skumbad och lyssnade på jazz och sånt mysigt. Sånt behöver jag. Just ja, jag fick en massage också. snacka om lyx.

För att fortsätta skryta om vilken galet najs boyfriend jag har så föreslog han att vi skulle basta och göra ansiktsmask på varandra ikväll, haha! Hur najs är inte det. Inte många pojkvänner som skulle föreslå det inte!

Så, jag ska försöka återkomma till er så snart jag bakar nåt. Troligtvist redan imorgon då jag ska baka en limpa bröd för att tacka min granne för hjälpen med att hyvla min blivande sänggavel (just ja, ni ska få se det projektet också!) och lite bullar, för att jag vill liksom. Så det så. De bullarna ska min kära klass få tror jag. För att de är så gulliga.

Hoppas ni gillade denna udda inblick i min vardag, inte ofta jag delar så mycket personligt här, hör gärna av er och tala om ifall det uppskattas :P

Förresten så sköt min blogghistorik i höjden idag, ni som hittat hit idag, hur hamnade ni här? alltid kul att veta.

Kram på er!