Här är lite bilder från sista kursen jag var på hos Kakburken, så nu är jag redo för slutprov i höst då jag får mitt certifikat!
 
Fina tårtan på framsidan av kursboken
 
 
Spritsning på övningsplatta

Övar på att spritsa minirosor (varför gör blogg.se mina stående bilder till liggande?)

Små snäckbårder med dekoration


På övningsplattan kan man sätta in papper bakom plasten och öva efter olika mönster.

Man kan använda de som följer med övningsplattan eller skriva ut egna själv. Här övar jag c-scrolls

Brush embroidery med en jättedålig pensel. 

Run-out teknik på en krage som ska sitta uppepå tårtan.

Övar på små små spetsar.

Börjar spritsa c-scrolls och s-scrolls på övningstårtan som vi också fick täcka med kristyr. Det blev smuligt!


En av de färdiga tårtorna, all dekorering är i kristyr förutom att jag täckte tårtan i blå sockerpasta innan jag började.
Den andra tårtan när den blev färdig, också denna är dekorerad endast i kristyr. Lagom pilligt att sätta dit fjärilen kan jag säga! 
 
Och nu har jag alla tre diplom ifrån kurserna! Nu ska jag bara fila på en vinnande design att ställa ut på eventet i höst, där man får sitt slutgiltiga certifikat! Ska bli så kul! 
Klicka här så ser ni bilder från de andra två kurserna, sugarpaste module och sugar flower module.
 
 
Förra veckan hade vi modellmåleri i skolan, och av nån anledning fotade jag varje steg i måleriet, så jag tänkte att jag kunde visa för er hur jag gjorde! Tyvärr så är vissa bilder instagrammade och vissa inte, och ljuset har vart lite olika i rummet de olika dagarna så ibland ser det lite konstigt ut, hoppas det är okej.
 
Här kommer ett recept på världens godaste passionsmousse! Det är superenkelt och innehåller ingen gelatin, vilket är bra om man är vegetarian som jag!
 
Källa: Med lite ändringar från sveriges radios hemsida

Passionsmousse do brazil
Räcker till ett tjockt lager i en normalstor tårta.

6 mogna passionsfrukter
0,5 burk kondenserad mjölk (200 g)
1,5 dl vispgrädde

Gör så här: 
Gröp ur innehållet i passionsfrukterna ner i en matberedare. Kör maskinen i 10-20 sekunder så att så mycket saft som möjligt frigörs utan att kärnorna krossas.

Häll saften i en sil över en rymlig bunke, använd gärna baksidan av en sked så går det lättare att få ut maximalt med saft. Släng kärnorna (om du inte vill ha dem kvar i moussen). Blanda ner den kondenserade mjölken och rör om tills all juice absorberats. 

Vispa grädden ganska hårt och tillsätt en stor matsked grädde till passionskrämen och rör om. Vänd därefter ner passionskrämen i resten av grädden, lite i taget. Rör om så att allt blandas. Täck med plastfolie och ställ in det hela i kylen i minst 2 timmar. Den här moussen behöver tid i kylen för att stelna eftersom den inte innehåller gelatin. Låter du den inte stelna helt innan du fyller tårtan så kommer den förmodligen sippra ut längs kanten. 

 

Bildkälla: sverigesradio.se