Snart är det halloween! Jag gjorde en pumpa idag eftersom vi hittade så fina billiga pumpor på gårdsbutiken här i närheten. Nu står den på trappan och skrämmer folk! Mohahaha. 
 
Kärnorna rostade jag i ugnen tillsammans med lite olja, salt och spicy season all (en asbra krydda jag alltid köper när jag är i england) och de blev så jäklans goda. 
Köttet mixade jag och just nu ligger det i frysen i hopp om att jag ska hitta på nåt kul att baka med det. Är inte så förtjust i pumpa själv men Gustaf älskar det, så jag får hitta på nåt åt honom :)
Nä. Nu har det vart en sån där jobbig tårtbakarvecka igen. Ni vet, när man själv fyller år och är van att ens mamma passar upp på en och lagar födelsedagsmiddag till en och bakar tårta och man sitter själv och mixtrar med alla sina födelsedagspresenter, testar alla grejer och umgås med släkt och bara har det najs. 

Så var det INTE för mig i år. I år har jag flyttat hemifrån, alltså är det ingen som passar upp (nej, Gustaf sitter bara och spelar tvspel så försök inte ens föreslå det) och bakar tårta eller fixar presenter eller hjälper till att städa eller lagar födelsedagsmiddag. Nejdu. På min födelsedag slet jag med att hugga sten i skolan tills kroppen nästintill gick sönder, bakade en omöjlig tårta, som inte alls ville bli bakad, allt gick fel och diskhögen blev hög som ett monster, middagen lagade jag själv medans Gustaf testade ett nytt tvspel, och sen stupade jag i säng, ensam såklart, med choklad och stendamm enda ut i hårtopparna. 


"Hoppas du hade en härlig födelsedag!" Säger dem. Nä, det var den sämsta födelsedagen i hela mitt liv. Jag saknar min mamma. Fy fasen vad jag är bortskämd. 

Tillbaka till tårtan. Jag hade nån slags dunderplan i huvudet om en hösttårta med höstlöv, svampar och modelleringschoklad, fylld med chokladbottnar, mjölkchokladtryffel, hasselnötter, mangopuré, vaniljkokta hallon och vaniljcreme fraiche. De två sista kom aldrig med i tårtan. Jag gjorde ett på tok för tjockt lager och allt sipprade ut längs sidorna på tårtan. Hurra. Så jag skrapade helt enkelt bort allting, lite mangopuré lyckades jag spara och kleta på. 

Om jag ska klaga på dekorationen sen så blev det fingeravtryck på modelleringschokladen, som tårtan är täckt med, eftersom mina händer är varmare än mitten av en vulkan, och chokladlöven som jag gjorde smälte när jag försökte fästa dem vid tårtan. Marängerna blev mjuka, sen för hårda och gick sönder, chokladen tog slut så jag var tvungen att försöka fästa "jorden" som är smulad chokladkaka, med smält modelleringschoklad, vilket ju inte fäste alls. Det enda som egentligen gick riktigt bra med den här tårtan var när jag gjorde löven. 

Fuck you födelsedag. 
 
 
22 är inte ens en kul ålder att fylla.
 
chocolate, choklad, fall, födelsedag, höst, löv, modelling,
Här är lite bilder från de första veckorna i skolan! Jag trivs som fisken i vattnet, även om jag inte kom in på projektåret... Därför får jag göra en del saker som jag redan har gjort, på jakobsbergs folkhögskola, men övning har ingen dött av. 
 
Ett år på grundläggande konstskola har dock gett mig en smärre identitetskris.