Den här godingen gjorde jag för några månader sen till min sambos mamma som fyllde 60. Hon gillar mossgrönt och fåglar. I present fick hon ett fågelteleskop (eller nåt) så jag tänkte att tårtan skulle ge en liten hint :) Tårtan är mandel- och vaniljbottnar med apelsincurd och vanilj/honungssmörkräm. Den är dekorerad med två fåglar i gumpaste, som är målade med pastafärg utspätt med alkohol. 

Tårtan är spacklad i omgångar för att få den tänkta designen med den gröna färgen. Det var inte helt lätt eftersom jag inte sett hur man gör nånstans, utan jag såg en bild på nåt liknande och så fick jag idén. Den understa tårtan gjorde jag först och fick inte riktigt till det, men den översta lyckades jag med! Tricket var att spackla på alla färger direkt, sen låta tårtan stå i kylen och stelna lite, för att sen ta bänkskrapan och skrapa slätt. Kul var det! 
 
 
Min kompis Agnes fyllde år, och en av hennes favoritböcker är "Hemliga trädgården" så jag bakade en tårta på temat, och sen samlades hela klassen i mitt vardagsrum och tittade på film, hur mysigt som helst. 

Tårtan är hasselnötsbottnar, halloncurd och nutella/mörkchokladsmörkräm. Jäkligt gott om jag får säga det själv. Den är täckt med vit marsipan och dekorerad med gumpaste, marsipan, kristyr och ätbar färg. 

Nyckeln har jag gjort med en silikonform som jag gjorde i skolan förra året, det är riktigt kul att göra sina egna formar! Synd bara att tvåkomponentssilikon är så dyrt... (Måste ju vara food safe)

Nu är det bara en månad kvar tills min utbildning tar slut och vi måste packa ihop för i år (vår lägenhet hyrs ut till turister på sommaren) och vi beger oss till Sandhamn för jobb. Så jag antar att jag borde ut och njuta av våren i Visby!