Hej igen! :) Sa ju att jag skulle fixa en liten guide till er om hur jag gjorde klänningen, det ska alltså föreställa en uggla, och jag hade tänkt ha den till halloween :) Så here goes:


Jag utgick från den här klänningen som är jätteskön men som är lite liksom.. Nä jag vet inte jag brukar inte använda den så mycket för den känns liksom som en pyjamas haha. Klippte av fickorna, kortade den lite och sydde igen knapparna.


Jag köpte fem olika färger på tyg, och klippte dem i 10x10 cm rutor, som jag sen rundade två hörn på. Det här var nog det som tog mest tid, eller det var tråkigast iallafall.


Det blev ca 60 "fjädrar" (tygrutor) allt som allt tror jag.


Sen är det bara sätta igång och sy hehe. Jag började nerifrån på klänningen och nålade fast och sen körde jag sicksacksöm över hela skiten! Jag nålade och sydde ett varv i taget. Tänk bara på om klänningen är tajt så funkar det ju inte att bara sy över hela för då kommer du inte kunna få på dig den sen... Jag lämnade övre delen av ryggen som den var så den kunde agera som lite stretch så jag kunde dra klänningen över huvudet eftersom jag hade sytt igen knapparna där fram.


Efter några varv ser det ut såhär!


Tadaaa! Glömde visa hur jag satte på kantband men jag kan förklara; högst upp, runt halsen och runt armarna blir det lite fula skarvar när man har satt på alla fjädrar så jag tog ett kantband och nålade fast och sydde på. Det blev rädd snett och vint haha så ni får inte se close up... ;)


Eftersom jag är så värdelöst klumpig så kunde jag inte klättra upp i ett träd och bete mig som en uggla, men här får ni iallafall en bild i dess rätta miljö.

Glad halloween!