Förra helgen fyllde min brorson tre år och han önskade sig en Rorritårta! (Roary the racing car)
Även Flash's trädhus fick vara med på tårtan :)
Sanden är gjord av muscovadosocker, riktigt smart trick jag lärt mig från Cake Boss!
Trädhuset är gjort i rice krispie treats och täckta med sockerpasta som jag rispat och sen målat med pastafärg utblandat med lite ättika. Nån som vet ett smakfullare sätt att måla med pastafärg? Är rädd att ättikan gör att det smakar blä.
Ojojoj, vad jag försummat bloggen på sistone. Mycket har hänt i mitt liv, som vanligt. Har bakat en hel del också, men tidsbrist har gjort att jag inte kunnat blogga. Och den senaste veckan har jag inte kunnat blogga eftersom jag inte haft något internet, då jag fått ett nytt jobb med tillhörande bostad där det inte finns nått internet!
Iallafall, för några veckor sen var jag hemma hos Elin i Huddinge och hjälpte henne med sitt födelsedagsbak. Vi bakade bland annat den här tårtan som vi hjälptes åt att dekorera. Vi testade att köpa Dr. Oetkers sockermassa som nu finns i vissa mataffärer, och jag måste säga att den var både god och lättarbetad! Ska dock testa att göra egen sockerpasta snart, då Elin gav mig mod till det :)

Verktyg, recept och varsitt glas vatten ställdes fram inför storbaket.
Tre olika färger på macarons blev det.

En himla röra på köksbänken...

Chai latte tårta redo att spacklas.


Chai latte tårtan täcktes med sockerpasta och fick en liten duk med olika tepartyatteraljer på. Här ser ni Elin som gör en rosett.


Som blev såhär fin.


Färdig tårta.


Elin gjorde ett jättefint kakfat med bullar, macarons och en burk med te :)