Loppisfynd - humortidning från 60(?)talet

 
 
(Recept på detta bröd kommer inom snar framtid på bloggen)

 

Hennaövning

Vill ni följa mig på instagram så heter jag krafla :)

Nu händer det en massa nytt. Ny bloggdesign (under konstruktion) och för en månad sen flyttade vi in i vår nya lägenhet. 

Det var inte så att vi inte gillade huset, men det låg trots allt 4 mil från Visby och bussarna gick otroligt sällan, vilket resulterade i att vi kom upp i ungefär samma månadskostnad som om vi skulle bo i Visby, så då hittade vi en lägenhet mitt schmäck i innerstan. 

Mer bortskämd med läge och lägenhet kan man nog inte vara. Den
 
är jättefin. Hur mysigt som helst. Tyvärr får vi bara bo här på vinterhalvåret, de hyr alltså ut till sommargäster på somrarna. Det som är bra med det är att lägenheten är grundmöblerad, vi behövde alltså köpa massa möbler och kastruller och sånt. Fast jag hade ju ett helt kök som jag samlat på mig sen jag var 15... Så nu är vi väldigt välutrustade i köket ;)

Här är köket och köksön. Vi har inte inrett riktigt som vi vill ha det än utan det gör vi allteftersom vi hittar saker på loppis, det är för dyrt att köpa nya saker.

Hallen och lilltrappan ner till sovrummet.

Köket/vardagsrummet/Gustafs röriga studio
Vi hatar dessa gardiner så de ska bytas så snart vi får råd :)
Sovrummet får ni se när jag satt upp en tavla och fixat lite förvaringsutrymmen!
 
 
Igår firade vi Emilia här hemma i nya lägenheten. Jag passade på att bjuda på en Harry Potter-inspirerad tårta eftersom både jag och Emilia älskar Harry Potter :) 
Tanken var först att göra de tre sakerna som Harry, Ron och Hermionie ärver av Dumbledore, men svärdet vart för jobbigt att göra så jag slopade den idén. 

Jag har lånat design från den här tatueringen.
 
Det är en saftig chokladbotten fylld med whipped cream cheese frosting, hackad choklad, banan och dulce de leche. Den är täckt med vit och brun marsipan, och målad med guldfärg, och airbrushad med mörkbrunt. Kvicken och fjädern är gjord i gumpaste.
cake, dulce de leche, golden snitch, harry potter, marsipan, tårta,