Ett klassiskt go-to mördegsrecept är alltid bra att ha. Jag brukar gå efter arlas recept men har nu gjort lite ändringar eftersom jag gillar när mördegen är sådär porös och smälter på tungan. Därför har jag tillsatt lite maizena i degen. Jag tycker även att arlas recept har en tendens att göra så att kakorna inte håller formen, så därför är det lite mer mjöl/maizena än originalreceptet.
 
Spritsade kakor, drottninggrottor och brysselkex, från samma deg.
Ett recept med såhär få ingredienser, som kan bli så många olika sorters kakor, det gillar vi, eller hur?

Här kommer receptet:

MÖRDEGSKAKOR


  • 200 g Smör , rumsvarmt
  • 1 tsk vaniljsocker (eller citronzest)
  • 1 dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl maizena eller potatisstärkelse
Vispa smör, vaniljsocker och socker med elvisp, använd visparna, tills allt det blir ljust och poröst. Tillsätt mjölet och vispa på låg hastighet tills det blivit en smulig deg. Tryck ihop degen med handen i bunken. Ta upp degen på köksbänken och baka ut den på valfritt sätt. 
 
cookies, kaka, kakor, mördeg, shortbread,

Kommentera

Publiceras ej