Jag antar att du har använt den klassiska franska metoden? Den verkar kräva extremt mycket finlir och erfarenhet för att lyckas... så jag vågar inte :)
Den jag testade brukar kallas den italienska metoden (eftersom den använder italiens maräng). Den italienska marängens socker har redan hettats upp en gång innan smeten åker in i ugnen och jag tror att det är därför den typen av macarons blir mer stabila och svårare att misslyckas med: http://www.myfoodgeek.com/2007/06/08/almost-foolproof-macarons/
3 kommentarer
Miss
13 Dec 2009 20:17
Jag antar att du har använt den klassiska franska metoden? Den verkar kräva extremt mycket finlir och erfarenhet för att lyckas... så jag vågar inte :)
Den jag testade brukar kallas den italienska metoden (eftersom den använder italiens maräng). Den italienska marängens socker har redan hettats upp en gång innan smeten åker in i ugnen och jag tror att det är därför den typen av macarons blir mer stabila och svårare att misslyckas med: http://www.myfoodgeek.com/2007/06/08/almost-foolproof-macarons/
karin
15 Dec 2009 21:01
God jul!
Ny lucka öppnad - ny tävling!
Du kan vinna ett presentkort hos Saltå Min Müsli, missa inte chans!
http://www.bagerskan.se/2009/12/julkalendern-lucka-15.html
Kram Karin
Alcione
14 Oct 2011 18:43
Hej Lina!här är adressen om fotografering program på tv som jag sa till dig!
http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=136456&a=2537327
Alcione
Kommentera