Kraftigt chokladig, mjuk och otroligt saftig. Kan det bli bättre? Jag skulle inte tro det.
 

Martha Stuarts "One bowl Cupcakes" ca 24 st


Ingredienser 

1.5 dl kakao 
3.5 dl socker
3.5 dl mjöl
1.5 tsk bikarbonat
3/4 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker 
3/4 tsk salt 

2 ägg
1.5 dl hett vatten
1.5 dl mjölk
1/4 tsk vinäger (Vitvins eller äppelcider)
3 msk olja


Gör såhär:

Sätt ugnen på 180°c
Sikta ihop alla torra ingredienser i en stor bunke.
Tillsätt resten av ingredienserna och vispa med handvisp nån minut så att allt blandas.
Fyll muffinsformar till lite mer än hälften och grädda i ca 15 min. Låt svalna på galler.


Det som är så bra med dessa cupcakes är att de inte blir torra i kylen, som de flesta cupcakes lätt kan bli. Det beror på att de innehåller olja istället för smör. Smör stelnar i kylen och därför blir de torra. Men dessa behåller alltså sin saftighet även efter att de stått i kylen!


Tips!

 
Till de recept där det är smör, ta ut cupcakesen ur kylen en halvtimme innan de ska serveras! Då hinner smöret i dem bli rumstempererat, och då blir de inte torra :)

Det går lika bra att baka detta recept som tårtbottnar, ett recept räcker till två st 20-23cm formar som man delar i två delar. Baktiden varierar, känn efter med en tandpetare efter 30 min, ibland tar det ca 50 min.