Pizza med spenat, portobello, ädelost och pinjenötter

Mums? Ja!
Jag testade göra egen panpizza i fredags, jag bara la in min pizza i en oljad bakform! MUMS!
Det måste ni testa. Ni kanske vill ha mitt bästa pizzadegsrecept också? 

Såhär gör man en (nästan) äkta Yummie Pizza, home style!

Pizzadeg med crunch!
För 3-4 personer
25g jäst
2,5 dl vatten
3 msk olja
0,5 tsk salt
7 dl vetemjöl
1 dl polentamjöl (ett gult "mjöl" gjort av majs)

Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader och häll på lite av vattnet över jästen och rör tills jästen är helt upplöst i vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja och salt och rör om.

Tillsätt vetemjölet och polenta lite i taget - använd gärna köksmaskin eller elvisp med degkrokar och kör tills det blivit en fin deg (ca 4 min). Ta så mycket mjöl att degen blir bra och släpper bunkens kant.

Låt jäsa under bakduk ½ - 1 timme tills degen blivit dubbelt så stor.

Värm ugnen till 250°c och olja en bakform i valfri storlek. Ställ in formen och låt den bli varm. Smartast är att använda en form med löstagbar kant för att lätt få i och ur pizzan.

Tag upp degen på mjölat och polentat (detta gör degen krispig) bakbord och knåda den smidig. Kavla/ tryck ut degen till den form du vill ha,  lägg i formen. Pensla ev. med lite olja på kanten av degen och strö på mer polenta.

Lägg på någon fyllning (se förslag i receptet) och grädda i 225-250°C i mitten av ugnen 10-15 minuter.

2 kommentarer

Jenny Eriksson

18 Apr 2012 08:15

Hemgjord pizza är suveränt, mycket godare än hämtpizza :)

Senka

11 May 2012 16:51

Hej,Jag jobbar för sajten Hittarecept.se och försökte kontakta dig men kan inte hitta någon kontaktinfo. Vi såg att du har goda recept i din blogg och vi rekommenderar att du tittar runt på sajten och kikar på "Matbloggstoppen".Vill du vara med och få dina recept indexerade på sajten så behöver du bara registrera dig på http://www.hittarecept.se/ga-med-i-matbloggstoppen och embedda din kod för att mäta statistik så är du med!Här kan du se hur många som är med i Matbloggstoppen på Hittarecept.se - http://www.hittarecept.se/matbloggstoppenFörhoppningsvis kan just din blogg ligga etta på Matbloggstoppen!Med vänliga hälsningar,Senka

senka@hittarecept.se

Kommentera

Publiceras ej