
Ja, ni hörde rätt! Jag har bakat surdegsbröd för första gången i mitt liv. Mina tidigare (mycket tappra skall tilläggas) försök till att baka bröd har resulterat i antingen katastrof eller ett ok bröd sisådär inom en timme det är bakat för att sedan förvandlas till torftig sten... MEN! Icke denna gång! :D
Min mamma köpte hem en färdig surdeg (ni vet de där nymodärningheterna i affären) och sade: Varde bröd! och bröd vart det. Okej, hon sa inte exakt så, men iallafall, jag bakade ifrån receptet som så smidigt stod på baksidan av surdegsbyttan, en rågsurdeg för att vara exakt. Jästiden var sammanlagt 3 timmar men vem bryr sig, det blir ju apagott!
Detta bröd blev saftigt, hårt på ytan, supermumsigt! Jag var rädd att surdegen skulle göra att det smakade plastigt eftersom den var köpt, men icke. Nästa gång ska jag nog testa göra egen surdeg, men jag kände att det var smart att mjukstarta lite så att säga :)
Min mamma köpte hem en färdig surdeg (ni vet de där nymodärningheterna i affären) och sade: Varde bröd! och bröd vart det. Okej, hon sa inte exakt så, men iallafall, jag bakade ifrån receptet som så smidigt stod på baksidan av surdegsbyttan, en rågsurdeg för att vara exakt. Jästiden var sammanlagt 3 timmar men vem bryr sig, det blir ju apagott!
Detta bröd blev saftigt, hårt på ytan, supermumsigt! Jag var rädd att surdegen skulle göra att det smakade plastigt eftersom den var köpt, men icke. Nästa gång ska jag nog testa göra egen surdeg, men jag kände att det var smart att mjukstarta lite så att säga :)