Här kommer ett recept på världens godaste passionsmousse! Det är superenkelt och innehåller ingen gelatin, vilket är bra om man är vegetarian som jag!
 
Källa: Med lite ändringar från sveriges radios hemsida

Passionsmousse do brazil
Räcker till ett tjockt lager i en normalstor tårta.

6 mogna passionsfrukter
0,5 burk kondenserad mjölk (200 g)
1,5 dl vispgrädde

Gör så här: 
Gröp ur innehållet i passionsfrukterna ner i en matberedare. Kör maskinen i 10-20 sekunder så att så mycket saft som möjligt frigörs utan att kärnorna krossas.

Häll saften i en sil över en rymlig bunke, använd gärna baksidan av en sked så går det lättare att få ut maximalt med saft. Släng kärnorna (om du inte vill ha dem kvar i moussen). Blanda ner den kondenserade mjölken och rör om tills all juice absorberats. 

Vispa grädden ganska hårt och tillsätt en stor matsked grädde till passionskrämen och rör om. Vänd därefter ner passionskrämen i resten av grädden, lite i taget. Rör om så att allt blandas. Täck med plastfolie och ställ in det hela i kylen i minst 2 timmar. Den här moussen behöver tid i kylen för att stelna eftersom den inte innehåller gelatin. Låter du den inte stelna helt innan du fyller tårtan så kommer den förmodligen sippra ut längs kanten. 

 

Bildkälla: sverigesradio.se

Kommentera

Publiceras ej